2014-07-15 17:03:22• hírek • Szatmár.ro

Változó világunk Alexandru Feher 150 fotóján

A fotós kiállításában az embert és a vele együtt változó világot követhetjük nyomon.

Kedden 16 órakor nyílt meg a vámfalui fotós, Alexandru Feher kiállítása a Képzőművészeti Múzeum első emeleti kiállítótermeiben. A tárlat 150 olyan fotót tartalmaz, amelynek egy része a prágai Román Kulturális Intézetben is be voltak mutatva.

A kiállítás címe Ideiglenes Univerzum, ez pedig a fotókon át elénk táruló folyamatosan változó életre és helyszínekre utal. A fotós a sorozatot avasi népviseletbe öltözött gyerekekkel kezdi és egy temetéssel zárja. Közben láthatunk pillanatképeket gyermekek életéből, vallási ünnepekből, mezei munkákból, esküvőből, míg elérünk az élet elkerülhetetlen végéhez. A fekete fehér és színes képekből álló fotósorozat helyenként iróniával szemléli mindennapi életünket.

A ráksai születésű, jelenleg vámfaluban élő művész hivatását tekintve mérnök, 1982-ben végzett el egy fotó-tanfolyamot a Szatmári Művészeti Iskolában, ahol a kor néhány kiemelkedő alkotója is oktatott.

Alexandru Feher most kiállított fényképei főleg az Avasban és Máramarosban készültek. A tárlat augusztus 20-ig tekinthető meg.

Alexandru Feher kiállítása

Alexandru Feher kiállítása

Alexandru Feher kiállítása

Alexandru Feher kiállítása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: