2008-09-23 14:32:23• hírek • Parajdi Andrea

Változnak az útvonalak

A Transurban Közszállításért Felelős Vállalat az idei tanév kezdetéig kilenc diákjáratot indított el. Az utasok igényeinek széleskörű kiszolgálása érdekében, az eredetileg tervezett útvonalak némelyikén a napokban változtatásokat eszközöltek.

A szeptember 15 körül újonnan elindított kilenc diákjárat közül az utasok kérései alapján három útvonalnál történtek módosítások. Simon József, a Transurban igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, mivel a buszjáratok beiktatása a diákszállítás megkönnyítésének céljából jött létre, így nem kérdéses, hogy az ők igényeit szem előtt tartva bármilyen szükséges módosítást elvégeznek.

 

Az 5-2 jelzésű autóbusz eredeti útvonala alapján 7:15-kor Pusztadarócról indul, majd a Városközpontot érintve, a Golescu hídon át a Carpati II-be érkezik. Az utasok azonban arra kérték a Transurban vezetőségét, hogy az útvonal a Golescu hídtól a Zsadányi úton át a Könnyűiparit illetve, a Német Líceumot is érintse, majd ezt követően érkezzen meg a Carpatii II lakónegyedbe.

Egy másik módosítás a 6-os busz vonalán történt, amely korábban 7:20-kor indult a Kakszentmártoni Vízműtől majd a Vasútátkelőn, a Városközponton át a 16-os lakónegyedig közlekedett. A változtatások annyiban érintik az útvonalat, hogy a járat ezután nem a felüljárón, hanem a Batizi úton jár. A korábbi elképzelések alapján 12:10-kor Peleskéből Lázárin át a Városközpontba is indult volna egy járat, azonban az indulás időpontját előrehozták 11:30-ra.

A Transurban további diákjáratai (két járaton a diákjárat felirat olvasható, míg a többit számmal jelölik): Az egyik diákjáratként jelölt busz a Carpati II - 17 lakónegyed - Golescu híd -Városközpont útvonalon, míg a másik az Ipari Park - Golescu híd - Városközpont -Ortodox Líceum között közlekedik. Mindkét busz 7:15-kor indul.

A 17-es busz pótjárata 7:20-kor a Szőkemocsártól indul a Városközpontba.

Az 5-1-es járat 7:15-kor Pusztadarócról a Városközpontot érintve, a Golescu hídon át a 17-es lakónegyedig közlekedik.

A 7-es járat 7:20-kor indul a Károlyi útról, amely a Decebal hídon át a Városközpontot érintve a Vasútállomásig közlekedik.

A 18-as busz 7:35-kor indul a Sörgyártól, a Golescu hídon át a 16-os lakónegyedbe.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: