2009-08-20 18:05:56• hírek • Szatmar.ro

Változik az időmérő, marad a KERS

Jövőre tilos lesz a tankolás
Jövőre tilos lesz a tankolás

A Youtube egyik társalapítója lesz az újonc USF1 főtámogatója.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) saját honlapján nyilvánosságra hozta a Forma1 2010-es szezonjára vonatkozó szabálymódosítás pontjait, amelyből kiderül, hogy változik kissé az időmérő, tilos lesz a tankolás, marad a gumimelegítő és a pontrendszer.

Az egyik legfontosabb változás az idei évhez képest az időmérők lebonyolításában jelentkezik. Mivel a tervek szerint jövőre 26 autó indul majd a futamokon, a Q1-ben és a Q2-ben nem a leggyengébb öt, hanem a leggyengébb nyolc pilóta esik majd ki. A Q3-nak viszont mindenki annyi üzemanyaggal vághat neki, amennyivel jónak látja, így vélhetően könnyebbek és gyorsabbak lesznek a járművek, izgalmasabb az edzés.

Nem lesz szabad viszont tankolni futam közben, a csapatok az időmérő után tölthetik fel autóikat üzemanyaggal.

 

Annak ellenére, hogy a FIA korábban költségcsökkentési szándékkal betiltotta a gumimelegítő papucsokat, mégiscsak alkalmazhatóak lesznek. Bár a csapatok szívesen megszabadultak volna tőle, marad a KERS is, ami miatt az autók minimális súlyát 605 kilogrammról 620-ra emelték.

Elmarad viszont a pontrendszer Bernie Ecclestone által javasolt módosítása és nem vezetik be hosszú hónapokig tartó vitát kiváltó költségvetési sapkát sem.

A Forma1 újonca, az USF1 közben bejelentette, hogy a Youtube egyik társalapítója, Chad Hurley lesz az istálló egyik főtámogatója. „Óriási lehetőség az alapoktól felépíteni egy ekkora projektet és alig várom, hogy részt vehessek az USF1 elképzeléseinek megvalósításában.", nyilatkozta Hurley.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: