2011-05-19 13:46:11• hírek • Szatmar.ro

Változhat az adózónák beosztása

Szatmárnémeti város vezetősége utoljára 1993-ban változtatta meg a település adózónáinak térképét, ám az azóta bekövetkezett urbanisztikai változások következtében az adóhivatal úgy döntött: ideje újrahúzni a zónahatárokat. Ez 2010 őszén meg is történt, ám lakossági panasz következtében ezt módosítani kellett. Ezen módosítási javaslatokat mutatta be az Adóhivatal.

A zónák lényege, hogy Szatmárnémeti négy különböző térségre van osztva: az A zóna nagyjából a régi és az új központot fedi, itt a legmagasabbak az adók; valamivel kedvezőbb a B zóna, ahová szinte az összes lakónegyed tartozik, kivéve a Solidaritatii és a 14-es negyedeket; a legkedvezőbb adózóna a D, ami a város perifériája, kivéve a Pálfalvával határos rész (mert ez be van épülve); közöttük található a C zóna, amely a város egyéb részeit fedi.

Pont a Pálfalvai út mentén található utcák lakói nem voltak ezzel a tervvel megelégedve, ezért az Adóhivatal kidolgozott egy újabb javaslatot. Ennek következtében a kevésbé modernizált utcák - nincs leaszfaltozva, esetleg közművesítve - átkerültek a legkedvezőbb adózónába, azaz a D-be.

Összesen huszonöt utca esik ebbe a kategóriába: ezek közül tizennégy a B-ből (Digului, Iza, Lebedei, Gh. Magheru, Szigetlanka, Mahatma Gandhi, Matei Basarab, Noua, Alex. Odobescu, Sighetului, Gh. Bulgar, Páskándi Géza, Viorel Salagean és Teleki Blanka), tizenegy pedig a C-ből (Barbu Lautaru, Emil Racovita, Salcilor, Diona, Ferdinánd király, Marasti, Pescarilor, Maria, Iris, Dana, Haiducilor) került át a D zónába.

Iosif Drimus, az Adóhivatal vezetője elmondta, amennyiben a városi tanács jövő héten elfogadja a tervet, akkor azon személyeknek, akik előre kifizették az adót, és a módosítás előtt lévén, többet fizettek, azoknak van két választási lehetőségük: vagy visszakérik a különbözetet, vagy pedig az összeget beleszámítják a következő évi adóba.


Szatmárnémeti adózónái


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: