2010-10-22 15:58:15• hírek • Szatmár.ro

Változatos témák a Megyei Tanács ülésén

A megyei tanács pénteki ülésén fontos határozatok ügyében szavaztak.

Elfogadták többek között a gazdasági- és technikai dokumentációját annak a tanulmánynak, amely Szatmár földcsuszamlási szempontból veszélyes övezeteit térképezné fel.

Hadadon 2006-ban okozott problémát a talaj csúszása, több magánház, illetve 250 méteren az út is tönkrement ennek következtében. Csehi Árpád tanácselnök szerint eddig a tűz után oltották a leégett házat, ezután előre feltudnak készülni a problémákra.

A jelenleg a megyei kórház épületében helyet kapó sürgősségi osztály új épületének kivitelezése is megkezdődhet jövő héten, mivel a műszaki dokumentáció már elkészült. Az új ingatlan a megyei kórház jelenleg be nem épített részén kap helyet.

A hatástanulmányt készítő cég elképzelése szerint a sürgősségi osztály egy földszintes ingatlanban működött volna, a projekttechnikát végző szatmári tervező a talajminták alapján azonban megállapította, hogy ez nem felel meg az építkezésre, mivel törmelékes. Ennek elszállítása, valamint az új föld beszerzése azonban olyan többletköltséggel járna, hogy érdemesebb egy pincében is gondolkodni, mivel ennek létrehozása csupán 3-4%-al kerülne többe, a felhasználható felület azonban megduplázódna.

Szintén újítás várható a Régi kórház esetében is, mivel ennek épületében kap ezentúl helyet az Orvosi Kamara, a Szatmári Családorvosok Szövetségének és az Asszisztensek Szövetsége.


Fontos határozatokat fogadtak ela tanácsosok
Fontos határozatokat fogadtak ela tanácsosok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: