2017-05-23 15:10:25• hírek • Szatmár.ro

Változatos programokkal várja a résztvevőket a XI. Caritas maraton

Tenni a közösségért, amelynek részei vagyunk, olykor csak abban áll, hogy lépünk-e ezirányba. A Caritas gyalogmaraton éppen erre buzdít idei mottójával: Minden lépésed törődés és szeretet.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a 2017-es évet az idősgondozás területének szentelte, így az idei maraton az idősekkel való szolidaritás érzésének erősítésére összpontosít, valamint lehetőséget biztosít arra, hogy minden szociálisan érzékeny szatmári lakos aktívan tehessen a közösségünkhöz tartozó idősekért.

A népesség elöregedése, valamint az egyedülálló idősek egyre növekvő száma olyan társadalmi jelenségek, melyek az utóbbi évtizedekben egyre szélesebb réteget érintenek és új kihívások elé állítják a Caritas szervezetet is. A Caritas az új problémát több szinten próbálja kezelni. Az öregedési folyamat lassítását, az időskori elmagányosodás megakadályozását kívánja elérni a szervezet az aktív öregedést támogató idősklubjai által. Az állandó felügyeletre szoruló beteg idősekkel a Caritas Szent Jakab idősnapközije foglalkozik, 12 házi betegápoló központja révén pedig összesen 37 településen otthonaikban látja el a sok esetben ágyhoz kötött, és egyre több esetben egyedülálló időseket a Caritas. 2016-ban összesen 1369 idős részesült a szervezet idősgondozásai szolgáltatásaiban.

A XI. alkalommal megszervezett Jótékonysági Maraton ezúttal is az Autonet, mint fő támogató közreműködésével valósul meg.

A rendezvényre előregisztrálni május 29-ével kezdődően lehet a Caritas szatmárnémeti székhelyén (Lükő Béla utca 15. szám), hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között. A regisztrációs díjak nem változtak: 10 lej 1 résztvevő esetén, 3-14 fős csoportban érkezőknek 8 lej/fő, minimum 15 fős csoportlétszám esetén 5 lej/fő, nyugdíjasoknak: 5 lej, 7 év alatti gyermekek számára a részvétel ingyenes. Regisztrálni a startnál lehet majd, a Libertății tér 20. szám előtt.
Idén nyugat felé indul a maraton, az úticél a vetési futballpálya lesz. A pontos útvonal: start a régi központban, a Libertății tér 20. szám előtt június 10-én, reggel 8.30-kor; a menet megkerüli a parkot, végighalad a C. Coposu sétányon, majd az új központon átvágva, a Golescu híd alatt felkanyarodik a Szamos-töltésre, és a töltés 16-os lakótelep felőli oldalán végigvonul a vetési futballpályáig.

A jótékony célú gyaloglásban megfáradt résztvevőket a vetési házigazdák bográcsgulyással vendégelik meg. A Vetési Polgármesteri Hivatal mellett a Vetési Albert Kultúrkör is részt vállalt a táv megtétele utáni pihenés tartalmassá tételében. Az érdeklődőknek lehetősége nyílik arra is, hogy a Caritas által nyújtott idősgondozási szolgáltatásokkal megismerkedjenek a helyszínen felállított sátraknál. De lesz kutyás bemutató, tombola, családi vetélkedő és még sok-sok egyéb meglepetés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: