2013-05-14 11:06:19• hírek • Póti Orsolya

Változatos programok Óvári napján

Kovács Emil Lajos festménye
Kovács Emil Lajos festménye
Tordai Demetert, a nagy reformátort az 1554-es óvári zsinaton választották püspökké.

Idén is megrendezi Óvári Napját az RMDSZ Óvári Szervezete, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület, a Vetési Albert Kultúrkör, Vetés Község Helyi Tanácsa és az Óvári Református Egyházközség.

Május 18-án, szombaton változatos programok várják az Óváriba látogatókat, hiszen ezen a napon ünneplik a település napját. A rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődik délelőtt 10 órától az óvári református templomban, ahol az óvári zsinatról és Tordai Demeterről tart előadást Pálfy József, a Partiumi Keresztény Egyetem teológia-professzora.

Az előadás és a köszöntőbeszédek után fellép a Carmina Renascentia nagykárolyi régi zene együttes, 12.15 órától pedig Tordai Demeter szobrának avatására és koszorúzására kerül sor. 13 órától képzőművészeti kiállítás nyílik óvári multifunkcionális központjában, ezt követően pedig ünnepi ebédre kerül sor.

15 órától az Epreskertben várják az érdeklődőket a kulturális programok, amelyeket a Fekete Gyöngyszemek mazsorettcsoport bemutatója nyit meg. Ezután sor kerül az óvári iskolások műsorára, fellép a csengeri népdalkör és citerazenekar, a Szivárvány amatőr színjátszócsoport, a Kis Szamos néptáncegyüttes, 17.30 órától a Reflex együttes, majd a szamosszegi férfikórus.

Vetésen 18.40 órától közös zumbázásra és fitneszre kerül sor, 19 órától fellép Gianina Nichita énekesnő, Ovidiu Vancea és Szabina. Ismét bemutatkozik a szatmári B-Element break-tánc együttes és a Straight Up zenekar, valamint koncertet ad a magyarországi Didi L'Amour együttes. A rendezvény hangulatos utcabállal zárul Óváriban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: