2014-03-12 19:05:20• hírek • Kocsis Zoltán

Elektronikus rendszer a munkanélküliség csökkentésére

Online válogathat az ajánlatokból és lehetőségekből a munkaadó és a munkavállaló azt követően, hogy elkészül az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség új, elektronikus adatbázisa. Erről Marcel Marusca, az ügynökség helyi vezetője számolt be.

Marusca elmagyarázta, hogy noha az ügynökség most is napi szinten aktualizálja az ajánlatokat és a kéréseket, az új rendszer részletesebb információkat és sokkal több adatot tárol majd. Ráadásul az érdeklődő nem csak megyei lebontásban kapja meg ezeket - aki tehát más megyébe is hajlandó elköltözni egy jó munkáért, azt is megtalálhatja itt.

A személyiségi jogok tiszteletben tartása mellett a munkavállaló olyan személyes adatokat megadva keresgélhet majd új munkahely után, mint végzettség, képesítés, előző munkahely(ek). További előnye lehet a számítógépes adatbázisnak, hogy a tanügyi intézmények sokkal hatékonyabban követni tudják majd a munkaerőpiac változásait, kéréseit. Sok esetben ugyanis egyáltalán nincs összhangban az, amit a tanintézmények kínálnak és amire a munkaerőpiacnak szüksége van. Szatmár megyében gyakori probléma például a megfelelő szakemberek hiánya.

Szakemberek szerint a munkanélküliség csökkentéséhez vezető egyik út pontosan az, hogy a tanintézmények ténylegesen a piacra „termeljenek". Az új rendszer talán ebben is segíteni tud majd.

Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei egyelőre dolgoznak az adatbázis kialakításán, a rendszer elindulására pedig még pár hónapot biztosan várni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: