2017-09-12 08:32:30• hírek • Agerpres.ro

Változatlan jogokat a Brexit után is!

Románia fenntartja azt az igényét, hogy a Brexit után változatlan jogokat élvezzenek az európai, következésképpen a romániai állampolgárok is - közölte hétfőn az európai ügyekkel megbízott miniszter, Victor Negrescu. 

A külügyi tárca nyilvános vitát szervezett a Nagy-Britannia EU-ból való távozásának romániai vetületeiről. A vita során az európai ügyekkel megbízott tárca nélküli miniszter azt mondta: Románia azt akarja elérni, hogy az uniós tagállamok egységesen, közös álláspontot képviselve tárgyaljanak a kilépni készülő Nagy-Britanniával. Hozzátette: az egyik leggyakrabban felmerülő téma ennek kapcsán a szigetországban élő román állampolgárok helyzete, akiknek - más uniós polgárokkal együtt - ugyanazon jogokat szeretnék biztosítani a Brexit után is.

Negrescu kifejtette, Románia a fokozatokban megvalósuló tárgyalást támogatja. A Nagy-Britanniában élő román állampolgárok kérdése az elsők között megtárgyalandó témák egyike. 'A brit fél részéről egyértelmű vállalásokra van szükségünk e téren ahhoz, hogy rátérhessünk a második fokozatra' - mondta a miniszter.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: