2013-05-24 15:52:40• hírek • Szatmár.ro

Változásokat hoz a közlekedésben a városnap

A városnapok alkalmával le lesz zárva a régi központ, több busz útvonala is megváltozik ezekben a napokban.

Több változást is hoz a szatmárnémeti közlekedésben a június elsejei dátum, igaz, a változások nagy része csak rövid időre szól. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót pénteken Dorel Coica polgármester.

A városnapok idejére a városközpont több utcája le lesz zárva, a régi városközpontba például be sem lehet majd hajtani szombaton hajnali 5 órától egészen hétfő hajnali 5-ig. Tilos lesz a behajtás a Szabadság-térre az I. C. Bratianu és Gheorghe Doja utcák kereszteződésétől, az 1 December 1918 és a Gheorge Doja utca kereszteződésétől. A Horea utca teljes egészében le lesz zárva, tilos lesz a behajtás a régi főtérre a "macskaköves" utca irányából, a Pastravului és a Petru Bran utca kereszteződésétől, az Eötvös (Al. I. Cuza) utca és a Gheorghe Lazar utca kereszteződésétől valamint a Decebal és a Micu Klein utcák kereszteződésétől.

Mivel teljes egészében le lesz zárva a régi városközpont, az autóbuszok sem hajtanak majd be ide. Ennek értelmében több autóbusznak megváltozik az útvonala. A megszokottól eltérő lesz az útvonala az 1-es, 2-es, 5-ös, 9-es, 11-es, 12-es, 13-as, 14-es, 15-ös, 17-es, 23-as, 29-es és Real 2-es vonalon közlekedő autobuszoknak.

Mivel a vasárnapi nap folyamán népzenei előadásokra kerül majd sor a Dana II. hotel rendezvénysátrában, ezért a Károlyi út nagy parkolójától (többek között itt található a Lebada üzlete is) ingyenes autóbuszok indulnak majd a szállodáig. A buszok félóránként fognak járni, 14 és 24 óra között.

Jó hír az Aquastar aquapark leendő látogatóinak, hogy június elsejétől a 3-as számú busz útvonala meghosszabbodik: a Carpati II. lakónegyedből induló autóbusz a Baritiu utca irányába halad a megszokott útvonal szerint. Az új útvonal szerint folytatni fogja az útját egészen a Gorunului utcában található Aquaparkig. Bár a busz átlépi a város határát, a városi buszjegy lesz rá érvényes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: