2009-01-22 16:47:43• hírek • Parajdi Andrea

Változások várhatók a regisztrációs adó körül

Hamarosan ismét a régi tarifák alapján fizethetjük be a regisztrációs adót, vagy legalábbis nem kényszerülünk megtriplázott összegek kiadására. Gergely Lajos, a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Hivatal alelnöke úgy nyilatkozott, változásokat hoz majd a legközelebbi kormányülés.

Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor decemberben szinte bombaként robbant a hír: megtriplázódik a használt autók után fizetendő regisztrációs adó. Az autótulajdonosok országszerte szerveztek tüntető megmozdulásokat, érzékeltetve az őket sújtó adóteher irracionális növekedését. December 20-án, Szatmárnémetiben is összegyűlt körülbelül 150 járművezető a Közigazgatási Palota előtti téren, hogy tömegesen tiltakozzanak a beíratási illeték emelése ellen. A megmozdulások úgy látszik eredményesek voltak, ugyanis mint megtudtuk a kormány égető kérdésként kezeli a probléma megoldását.

-Szinte száz százalékosan biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan visszaáll a régi adótarifa. Konkrétumokról persze még nem beszélhetünk, csupán jelzéseket kaptunk arra, hogy lesz módosítás. Sőt arról is érkeztek már információk, hogy áprilistól teljesen új formában, az éves adó befizetésekor kell majd rendezni a beíratási illetéket- tájékoztatott Gergely Lajos, a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Hivatal alelnöke.

A regisztrációs adó megtriplázása óta a Szatmár Megyei Pénzügyi Hivatalnál több mint százan fizették be a kötelező díjat. Ha visszaáll a régi adómérték, minden valószínűséggel visszaigényelhetővé válik a hirtelen jött emelés miatti többletköltség.

Visszaállhat ismét a regisztrációs adó régi tarifája.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: