2010-07-02 14:01:31• hírek • Szatmar.ro

Változások lesznek a forgalomban!

Eredményes volt a szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság soros ülése, hiszen a lakosság által benyújtott legtöbb panaszt sikerült orvosolni.

Július 2-án, délelőtt 10 órakor gyűltek össze azok a személyek, akik a közlekedés biztonságáért felelnek. Az ülés során számos olyan probléma került megvitatásra, amelyre civilek hívták fel a figyelmet.
A Nicolae Bălcescu utca lakói azzal a kéréssel keresték fel a bizottságot, hogy állítsák vissza itt a kétirányú forgalmat. Javaslatukat pozitívan bírálták el, így a szóban forgó útszakaszon visszatér minden a régi kerékvágásba, azaz mindkét irányban lehet közlekedni attól a pillanattól, amikor a forgalomjelző táblákat kicserélik.

A Mara utcai Mezei Alexandru utcájának egyirányúsítását kérelmezte az Eroilor és a Wolfenbüttel utcák közötti szakaszon, úgy, hogy a bejárat az Eroilorról legyen. Az illetékesek ezt is indokoltnak találták.
A Mareşal Averescu utcai lakosok aláírásgyűjtéssel is nyomatékosították kérelmüket. Cölöpök vagy tiltó táblák kihelyezését kérték annak érdekében, hogy az autósok ne parkolhassanak a járdán. A bizottság ez ügyben úgy határozott, hogy megállni tilos táblát helyeznek el az út jobb oldalán.

A teherforgalom is zavaró tényező egyes utcák lakóinak. Az Aurel Vlaicu utcaiak például egy tanácshatározat meghozatalát kérik a teherforgalom korlátozására, de ugyanezt szeretnék elérni azok a személyek is, akik Panselutei utcában laknak. Az elemzések után a Közlekedésbiztonsági Bizottság úgy döntött, hogy az Aurel Vlaicun a 3 és fél tonnásnál nagyobb kamionok csak a felezővonal melletti sávon közlekedhetnek. A Panselutei utcában viszont szerintük nem eszközölhető forgalomkorlátozás. Az illetékesek pozitívan értékelték a 16-os negyedi Zenit utcában lakók kérését, és bevezetik a kétirányú közlekedést a Z1-es blokknál, körülbelül 25 méteres szakaszon. A Caprioarei utcában sebességkorlátozó táblákat helyeznek ki majd a lakók kérésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: