2014-08-21 09:41:31• hírek • Szatmár.ro

Hatalmas siker volt a debreceni művészek operettgálája

Emlékezetünk szerint a PMN történetében eddig még soha nem volt akkora tömeg a Tűzoltótorony tövében felállított színpadnál, mint szerda este. A debreceni Csokonai Színház négy művészének és hat táncosának műsora lenyűgözte az operettek iránt a műfaj megteremtése óta rajongó szatmári közönséget.

"Szép város Kolozsvár, majd ott lakunk a Szamosnál..." - a szerdai operettgálát követően még mindig ez a dal jár a fejünkben - és valószínűleg még sokaknak, hiszen hatalmas tömeg gyűlt össze este a Tűzoltótoronynál. Hogy a PMN rendezvénysorozatában minden korosztály talál magának kedvére valót, azt ez a programpont is bizonyította: most főleg az idősebb generáció tagjai domináltak a közönség soraiban, hétfőn a gyerekek, kedden a fiatalok-középkorúak voltak többségben.

Úgy tűnt, sokan számítottak is rá, hogy nagy érdeklődésre tart majd számot a debreceni Csokonai Színház művészeinek operettgálája, hiszen akadtak olyanok is, akik kempingszékekkel felszerelkezve érkeztek az előadásra - biztosak voltak benne, hogy már nem jut nekik hely a lócákon.

Operettgálát nem először láthatott a szatmári közönség a debreceni színészek előadásában, de talán ez volt az eddigi legjobb: a művészek gyakran átöltöztek, az őket elkísérő hat táncos pedig lélegzetelállító, dinamikus produkciókat mutatott be. A legnagyobb operettslágerek hangzottak el, hol andalítóak, hol pattogóak - a közönség pedig hatalmas tapssal köszönte meg a fantasztikus előadást.

AUGUSZTUS 21., CSÜTÖRTÖK

RMDSZ székház
16.00 óra - Partiumi Fiatal Orvosok Találkozója, a Szent-Györgyi Albert Társaság és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács szervezésében.

Tűzoltótorony
19.00 óra - Szerelemkert - táncjáték. A Nagyvárad Táncegyüttes előadása. Rendező: Orza Călin
21.30 óra - Palya Bea (HU) koncert

Down Town Pub
22.30 óra - Moment (HU) koncert.

Operettgála a PMN-en

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

Kiemelt támogatók:

Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet-A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüstfokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Operettgála a PMN-en

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: