2014-09-09 15:08:23• hírek • Kocsis Zoltán

Változás az Északi Színház vezetésében

Szerkezeti változások előtt áll a Szatmárnémeti Északi Színház, amely módosítás személyi változásokkal is járhat. Mindez olyan jelentőséggel bír az önkormányzat vezetői számára, hogy rendkívüli tanácsülést is összehívtak miatta.

Tekintve, hogy ez volt a napirend egyetlen pontja, a grémium igen foghíjasan ült össze. De aki ott volt, az egyhangúlag meg is szavazta a határozattervezetet.

Ennek következtében a színház két tagozatának művészeti igazgatói tisztsége ügyvezető igazgatói tisztséggé alakult. Ez azért fontos, mert amíg a művészeti igazgatói tisztséget versenyvizsgával lehet csak elfoglalni, addig az ügyvezető igazgatót a vezérigazgató nevezi ki, magyarázta el Magyar Lóránd, a tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke.

A kedden meghozott döntés érdemben nem érinti a Harag György társulatot: Bessenyei Gedő István immár nem mint művészeti, hanem ügyvezető igazgatóként marad a társulat élén. A román társulat élén viszont személyi változások is várhatóak. Jelen pillanatban Andrei Mihalache tölti be a művészeti igazgatói tisztséget. Hogy ő marad-e az ügyvezető igazgató, az a néhány hónapja beiktatott Vasile Taranu vezérigazgató döntésén múlhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: