2014-09-02 16:56:22• hírek • Kocsis Zoltán

Válságos az állapota az ákosi robbanás két felnőtt áldozatának

Válságos az állapota annak a Szatmár megyei házaspárnak, akik hétfőn szenvedtek súlyos égési sérüléseket az ákosi termálfürdőben, nyilatkozta az őket ápoló kórház szóvivője. Gyerekük állapota szintén súlyos, de stabil.

A család három tagját kedd hajnalban a hadsereg C-27J Spartan repülőgépével szállították Bukarestbe, a művelethez pedig Mircea Dusa honvédelmi miniszter személyes jóváhagyására is szükség volt. Minderre azért került sor, mert égési sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy a Szatmár Megyei Kórház nem volt képes ellátni őket.

A két szülőt a bukaresti Égési Sérültek Kórházában ápolják. A keddi nap folyamán Adrian Stanculeanu, az intézmény szóvivője a Mediafax hírügynökség megkeresésére pesszimistán nyilatkozott állapotukról. Elmondása szerint a két személy állapota válságos, az orvosok nem túl optimisták kilátásaikat illetően. A nő testének 85%, a férfi testének pedig 65%-a szenvedett ugyanis égési sérülést, jelentette ki.

Velük ellentétben a hat éves kisfiúkat a fővárosi Grigore Alexandrescu Kórházban ápolják. Az ő állapota „súlyos, de stabil", mondta ugyanannak a Mediafax hírügynökségnek Raluca Calin szóvivő.

Amint arról beszámoltunk, szeptember elsején 18.00 után néhány perccel robbanás történt az ákosi termálfürdőben: a kádfürdőt magában foglaló házikóban felrobbant egy termálvizet szállító vezeték. Noha a rendőrség szakértők bevonásával továbbra is vizsgálja, mi okozta a detonációt és lehet-e valakit felelősségre vonni, a jelek szerint maga az apa volt a vétkes. Szóbeli és írásbeli figyelmeztetés ellenére a személyzet szerint a férfi rágyújtott a házikóban - a termálvízben és gőzben található kén pedig a nyílt láng hatására berobbant.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: