2009-05-07 18:56:55• hírek • MTI/HINA

Válságos a hírügynökségek helyzete

Az európai hírügynökségek a gazdasági válság okozta helyzethez való  alkalmazkodásáról kezdtek tanácskozást csütörtökön Zágrábban.

Vince Mátyás, az Európai Hírügynökségek Szövetségének (EANA) elnöke, az MTI vezetője nyitóelőadásában kiemelte, hogy a hirdetési bevételek jelentős csökkenése  miatt a hírügynökségek előfizetői komoly veszteségeket szenvednek, s ennek súlyos hatása van a hírügynökségekre. Reményét fejezte ki, hogy a média, s ezen belül a hírügynökségek előbb-utóbb ismét erőre kapnak. A nehézségek egy része strukturális jellegű és soha nem tér már vissza a válság előtti állapot - mondta az MTI elnöke.

Smiljanka Skugor-Hrncevic, a házigazda horvát hírügynökség vezetője kifejtette, hogy a HINA bevételei az idén  várhatóan 14 százalékkal csökkennek. Miközben a legfőbb ügyfelek visszafogják kiadásaikat, így a hírügynökségi előfizetést is, többek között a válság miatt a hírügynökségnél nőnek az előállítási költségek -  mondta.

Az EANA mintegy 30 tagja mellett az amerikai Associated Press (AP) és az ausztrál Australian AAP hírügynökség is részt vesz a kétnapos értekezleten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: