2009-04-29 17:23:05• hírek • MTI

Válságmentes majális

Nem sújtja a válság a majálist Romániában. Az utazni vágyók az előző évek hasonló periódusában kialakított szokásaik szerint töltik az idei május eleji hosszú hétvégét. Sokan utaznak magyarországi fürdőhelyekre.

Az egyik kolozsvári utazási iroda adatai szerint a legtöbben a román határhoz közeli Hajdúszoboszlót, Gyulát, valamint Debrecent választották az idén a május eleji hosszú hétvégére magyarországi fürdőzésre, akárcsak a tavalyi év hasonló időszakában - adta hírül a Krónika című kolozsvári napilap. A külföldre utazók között népszerű még a Fekete-tenger bulgáriai szakasza is.

A magyarországi fürdőhelyek népszerűségét azzal magyarázta a kolozsvári utazási iroda, hogy a szolgáltatások minősége és az infrastruktúra jobb, mint Romániában, és az árak is sok esetben olcsóbbak.

Szép számban akadnak olyanok is, akik belföldön töltik a hétvégét. Körükben a legnépszerűbbnek Románia két északi tájegysége, Máramaros, Bukovina, valamint két fürdőhely, Szováta és Félixfürdő bizonyult.

Telt házra számítanak a hétvégén a Székelyföldön is. A Kovászna megyei panziókban minden szálláshely elkelt. A Krónikának nyilatkozó Daragus Attila, az ANTREC faluturisztikai egyesület Kovászna megyei elnöke szerint az utóbbi hetekben sokkal nagyobb volt a kereslet, mint a kínálat a hétvégére. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is inkább Románia déli megyéiből és Bukarestből érkeznek a vendégek a Székelyföldre. A külföldi, közöttük a magyarországi turisták száma megcsappant. A belföldi turistákat az ár és a szolgáltatás minősége közötti jó arány vonzza a térségbe.

Kovászna: a kedvelt turista-központban minden szálláshelyet lefoglaltak már.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: