2009-05-11 11:14:34• hírek • Szatmar.ro

Válságkezelés, avagy packázás a közalkalmazottakkal

Ilyés Gyula polgármester a válságkezelési intézkedések  hatásairól ír blogjában.

A polgármester nemrégiben indított blogjában ezúttal arról ír, milyen hatással voltak és vannak az önkormányzatokra a Kormány válságkezelési intézkedései.

"Gazdasági válságban minden kormány kénytelen a közköltségek csökkentésével kezdeni a válságkezelést, ami juttatások visszavonását, közalkalmazottak elbocsájtását, fizetések befagyasztását is jelentheti. Mindezt el is kell fogadnia a társadalomnak, ha párhuzamosan szociális hálót kiépítő, valamint gazdaságot élénkítő intézkedéseket is hoznak." - írja a polgármester. Ilyés ugyanakkor nehezményezi, hogy míg az intézkedések egyes helyeken faragnak, addíg más helyeken bőkezűen költekeznek.

"Január újabb kormányrendeleteket hoz: semmi jót a gazdaságnak: élelmiszerpótlék letiltását a közalakalmazottaknak. Valamint, a múlt év végétől érvénytelen, a közalkalmazottak fizetését szabályozó kormányrendelet meghosszabítását egy (!) hónappal.

Februárban, néhány nappal a költségvetési, azon belül a személyzeti kiadásokat is csökkentő szabályozásokat tartalmazó 2009-es évi költségvetési törvény elfogadása előtt, kormányrendeletet hoznak a „vakációjegyek” bevezetéséről. /..../ Tény, hogy helyi szinten az összes juttatások  elvonása, valamint a személyzet-csökkentés nem hoz annyit, mint az ajándékjegyek és a vakációjegyek költsége összesen."

A teljes blogbejegyzés itt olvasható

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: