2010-02-11 11:43:23• hírek • MTI

Válságban a székelyföldi sípályák

Jelentős veszteségeket okozott a székelyföldi sípályák üzemeltetőinek a gazdasági válság mellett az évszakhoz képest kedvezőtlen időjárás és a síelők elmaradása is - írja a Krónika című kolozsvári napilap csütörtöki számában.

A Hargita megyei sípályákon az előző évekhez képest csökkent a külföldi turisták száma. A mostani síszezonban javarészt moldvai látogatók béreltek vendégházakat a síterepek környékén.

A székelyföldi sípályák működtetői szerint a gazdasági válság mellett az évszakhoz képest meleg, csapadékmentes időjárás is jelentős veszteségeket okozott az év elején, például a sok elektromos áramot fogyasztó hóágyúzás miatt.
Hargitafürdőn ebben a szezonban eddig csak egy pálya állt a sízők rendelkezésére, a többi pálya felvonóit a hó hiánya miatt nem működtették. Az idén a gazdasági válság miatt kevés magyarországi vendég érkezett Hargitafürdőre.

A gyergyócsomafalvi sípálya üzemeltetői nagy tervekkel készültek az idei szezonra: hóágyúkat vásároltak, és szánkópályával egészítették ki a sípályát. Ennek ellenére a turisták száma felére csökkent az elmúlt évhez viszonyítva.
Az előző évekhez képest felére csökkent a Bucsin-sípálya látogatottsága is, ebben a szezonban eddig mindössze öt hétvégén tudták elindítani a felvonót.

Tusnádfürdőn a többi sípályával ellentétben nemcsak az a cél, hogy nyereséges legyen a sípálya üzemeltetése, hanem az is, hogy a várost mint turisztikai célpontot télen is vonzóvá tegyék. A sípályára fordított költségek megtérülését öt évre tervezték, de a látogatottság azt mutatja, hogy ez hamarabb is összejön. Jövőre egy szánkópálya és egy kis korcsolyapálya kialakítását is tervezik a sípálya mellé.


Ha nem az időjárás, akkor a pénztelenség volt az oka a síelők távolmaradásának
Ha nem az időjárás, akkor a pénztelenség volt az oka a síelők távolmaradásának


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: