2008-10-22 21:48:27• hírek • Csenteri Judit

Válság a gyógyszertárakban

Mind a cukorbetegek, mind a szívbetegek, vagy a különböző daganatos betegségekkel rendelkezők gyógyszerei egyre kevésbé találhatóak meg az ország különböző gyógyszertáraiban.

Az értékesítők újabban nem látták el a gyógyszertárakat import gyógyszerekkel, így akinek magas vérnyomása, cukorbetegsége, esetleg valamilyen daganatos betegsége miatt gyógyszere van szüksége egy-egy város akár minden gyógyszertárát is fel kell járja ahhoz, hogy esetleg hozzájusson tablettájához vagy inzulinjához.

Az értékesítők előrejelzései beigazolódtak. A betegek kétségbeesettek: napokig kutatják a városok gyógyszertárait egy-egy tabletta miatt, s akad olyan is, aki már 17 napja nem jut inzulinhoz. Könyörögnek a gyógyszertárosoknak, hogy értsék meg fájdalmaikat, s próbáljanak mégis szert tenni adott gyógyszerekre.

A Romániai Gyógyszerészek Kollégiumának aligazgatója is alátámasztja, hogy az ország gyógyszertárai súlyos gondokkal küszködnek. Azonban egy gyógyszertár sem tehet mást, minthogy kivárja a gyógyszer-gyártók és az Egészségügyi Minisztérium közötti alkudozások végkifejletét. Sok gyógyszerész pedig azt tanácsolja a betegeknek, hogy menjenek inkább egyből kórházba, minthogy a tabletták után keresgéljenek, néha teljesen hiába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: