2009-06-02 18:08:19• hírek • MTI/AFP/Reuters/dpa/AP

Valószínűleg megtalálták a roncsokat

Valószínűleg az Atlanti-óceán felett eltűnt francia utasszállító repülőgép roncsdarabjait fedezték fel a brazil partoktól 650 kilométerre északkeletre - jelentették kedden brazil források.

A brazil légierő a roncsdarabok között fémdarabokat és egy ülést, valamint kerozinnyomokat talált - közölte a légierő szóvivője. Hangsúlyozta: egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy az Air France Rio de Janeiróból Párizsba tartó, a fedélzetén 228 személlyel hétfőn eltűnt gépének darabjaira bukkantak. Ehhez mindenképp szükség lenne legalább egy olyan roncsdarabra, amelyen látható a keresett gép nyilvántartási száma - mondta Jorge Amaral szóvivő. Hozzátette: nem tartja elképzelhetőnek, hogy túlélőket találjanak.

A roncsdarabokat 24 órával a gép eltűnése után, ahhoz a területhez közel fedezték fel, ahol még utoljára kapcsolatba tudtak lépni az Air France szerencsétlenül járt gépével. Brazil, francia, amerikai és spanyol repülőgépek és hajók vesznek részt az Airbus A330-as utasszállító keresésében.

A repülőgép helyi idő szerint vasárnap este 7 órakor, közép-európai idő szerint éjfélkor szállt fel a riói repülőtérről, s hétfőn 11 óra 10 perckor kellett volna leszállnia Párizs Roissy repülőterén. A négy órával a felszállás után turbulenciába, majd viharzónába került járatról automatikus üzenetek kezdtek érkezni a földi állomásokra az elektromos és a nyomáskiegyenlítő rendszert érintő sorozatos műszaki meghibásodásokról. Mindez az Air France vezetője szerint arra utal, hogy rövidzárlat, majd "váratlan helyzet" történt a fedélzeten.

Az Air France járatán négy magyar állampolgár is utazott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: