2018-10-28 09:11:13• hírek • Bede Emőke

Valósággá válnak a tervrajzok. Méghozzá igencsak gyorsan

Az Auchan hipermarket közelében, a KFC-nél és a NEPI Rockcastle által elhozott Shopping City környékén is rohamtempóban folyik a munka, de nincs is min csodálkozni, hiszen utóbbi két helyen még ebben az évben szeretnék megnyitni a kapukat a vásárlók előtt.

A Szatmár.ro közel egy éve számolt be először arról, hogy a Szatmárnémetiben már évek óta jelenlevő Auchan újabb nagyszabású beruházásba kezdett. „Vásároltunk egy hét hektáros telket a városban, melyért 1,5 millió eurót fizettünk. A telek a már meglévő bevásálóközpontunk mellett van, így azt is 10 ezer négyzetméter összterületűre fogjuk bővíteni. Ez két hektárt ölel majd fel, a fennmaradó ötöt pedig lakóövezetté szeretnénk alakítani” –jelentette ki Tatian Diaconu, a cég igazgatója egy tavalyi sajtótájékoztatón melyről az economica.net portál számolt be. A tervek pedig nemrégiben elkezdtek konkrét körvonalakat önteni, ugyanis az Auchan mellett, egy elkerített területen már megkezdték az építkezést. A munkálatokat – ha minden az ütemterv szerint alakul – 2020 márciusában fogják megfejezni. A bevásárlóközpont több ismert márka üzletének is otthont ad majd, valamint egy öttermes mozi is helyet fog kapni benne.



Nem is messze Auchantól, pontosabban szólva a Praktiker barkácsáruház mellett gőzerővel épül a Kentucky Fried Chicken, ismertebb nevén a KFC gyorsétterme. A 330 négyzetméteres étterem a DriveThru megoldást fogja alkalmazni, azaz anélkül lehet megvásárolni a kívánt termékeket, hogy az autóból ki kellene szállnia a vendégnek. Mindemellé egy 18 férőhelyes parkolót és egy modern bútorokkal felszerelt kinti teraszt is tervez a cég. A tervek szerint a csirkeszárnyacskákra vágyók már ebben az évben vásárolhatnak a népszerű étkezdében.





Ugyanakkor a Károlyi út Lidl és Kaufland közti szakaszán a Shopping City is látványosan halad az utolsó munkálatok felé is. A sietségen azonban nincs mit csodálkozni, ugyanis a NEPI Rockcastle hivatalos közleménye szerint december 6-án szeretnének nyitni. Nos, ha az építkezési folyamatok üteme a továbbiakban sem csökken, könnyen elképzelhető, hogy plázát hoz a Mikulás Szatmárnémetinek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: