2012-10-15 12:32:05• hírek • Prohardver.hu

Valósággá válik az duplakijelzős ASUS Taichi notebook-tablet hibrid

Nem csak hogy megvalósul, de már előrendelhető a Computexen bemutatott koncepciótermék.

Az idei Computexen vidám és emlékezetes perceket okozott az újságíróknak, amikor a dupla kijelzővel szerelt ASUS Taichi notebook-tablet hibrid prototípusa az élő bemutató alkalmával éppen az ASUS elnökének, Jonney Shih kezében fagyott le. Mindez persze nem szokatlan egy koncepciónak kikiáltott termék esetében, főleg akkor, ha egy épp készülőben lévő operációs rendszer egy korai verziója fut rajta, de ezek után nem csoda, ha a vállalat meg akarja mutatni, hogy tudnak ők ennél jobbat is.

Egy ideje az ASUS-hoz közel álló források már rebesgették, hogy a Taichiből lesz végleges, megvásárolható termék is, de az ilyen pletykáknak csak akkor hihetünk, ha ezeknek már kézzel fogható bizonyítékai is vannak. Nos, a Taichi esetében ezt a bizonyítékot az előrendelhető státusz jelenti.

Az ASUS Taichi az ominózus lefagyáson felül azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a fedele nem egy, hanem két kijelzőt tartalmaz – azaz akár azt is mondhatnánk, hogy klasszikus értelemben vett fedél nincs, ennek szerepét a kijelzők töltik be. A megoldás lényege, hogy a „fedelet” kinyitva és a belső kijelzőt használva egy hagyományos notebookot kapunk érintőkijezővel (tehát van touchpadja és billentyűzete is), míg a külső kijelző aktiválása és a fedél lecsukása után tabletként funkcionálhat tovább a Taichi.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: