2012-10-31 13:59:13• hírek • Kocsis Zoltán

Valóság és fantasztikum – Reading-Arsenal 5-7

Walcott volt a meccs egyik hőse, három gólt is rúgott
Walcott volt a meccs egyik hőse, három gólt is rúgott

„A valóság keveredett a tudományos fantasztikummal", írja a spanyol Marca sportnapilag a kedd esti, Reading-Arsenal angol Ligakupa meccsről. A spanyolok találóan fogalmazták meg azt, amire nehéz szavakat találni - jöjjenek tehát a száraz tények: Reading - Arsenal hosszabbítás után 5-7. Most azért kicsit bővebben.

Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Reading fogadta a tartalékoló Arsenalt. A bajnokságban a bennmaradásért küzdő hazaiak azonban alaposan meglepték a londoni sztárcsapatot. A grenadai válogatott Jason Roberts, a francia Laurent Koscielny (saját csapata kapujába talált be), az Antigua és Barbuda-i válogatott Mikele Leigertwood és Noel Hunt góljai után ugyanis 37 percnyi játék után már 4-0-ra vezettek.

Az ágyúsok még a szünet előtt szépítettek Theo Walcott révén, majd majd a francia Olivier Giroud tovább csökkentette a hátrányt - ám az 89. percben még mindig kettő volt. Ekkor Koscielny jóvá tette korábbi hibáját, majd a ráadás perceiben Walcott egyenlített.

Ekkor úgy tűnt, hogy a Reading összeesett, főleg, miután a 103. percben a marokkói Maruan Samak révén már az Arsenal vezetett. Nem sokáig azonban, mert a 116. minutumban az orosz Pavel Pogrebnyák kiegyenlített. Már mindenki a büntetőket várta, amikor a 120. percben előbb Walcott, majd Samak is betlált, beállítva ezzel az elképesztő 7-5-ös végeredményt.

Az angliai kupákban (FA-kupa, Ligakupa) 1996 óta nem született egy mecccsen ennyi találat - akkor a Hull City 8-4-re győzte le a Whitby Town csapatát. Rekordot állított fel ugyanakkor a Reading - az angol kupák több, mint száz éves történelmében még egyetlen csapat sem esett ki úgy, hogy öt gólt is rúgott...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: