2012-06-14 15:00:16• hírek • Kocsis Zoltán

Zsiga és Heil Vaslui-ban, Muresan a Dinamónál

A tavalyi évben a második helyen végzett Vaslui labdarúgócsapata megkezdte a felkészülést a következő szezonra, amelyben a legfontosabb cél a Bajnokok Ligája csoportjába való bejutás. Augusto Inacio vezetőedző edzésein pedig részt vesz Heil Valter és Zsiga Ervin is, akik a tavaly alapemberei voltak az Olimpiának. Nem ők az egyedüliek, akik a sárga-kék mezt a következő szezonban egy élvonalbeli csapat felszerelésére cserélhetik, mivel a csapatkapitány Florin Muresan a Dinamónál, Dan Gavrilescu és Villand Róbert pedig az Astránál szerepel majd próbajátékon.

Csík Tibor vezetőedző valamennyi futballista esetében megerősítette, tényleg az élvonalbeli csapatok edzéseit látogatják majd a következő hetekben. Hogy szerződést kapnak-e és ez mikor dől el, az  csakis a Vaslui, a Dinamo illetve az Astra edzőitől függ. „A tavaly csak egy éves szerződéseket kötöttünk a játékosokkal, mert ennél többet nem tudtunk ígérni. Ez azt jelenti, hogy az Olimpia nem kap átigazolási díjat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenféle anyagi ellenjuttatás nélkül le lehet őket igazolni: mivel Heil, Zsiga és Muresan 23 évnél fiatalabbak, ezért az Olimpiát megilleti bizonyos összegű nevelési díj", magyarázta az egykori kiváló védő a Szatmár.ro megkeresésére.

A szakember elmondta, a Vaslui egész tavasszal figyelemmel kísérte a két fiatal teljesítményét, az utolsó fordulókban pedig személyesen is megnézték a meccseiket és megismerkedtek a fiúkkal. „Nagy büszkeség ez az egész klubnak, hogy két, a közvetlen élvonalhoz tartozó klub figyelte a tehetségeinket", fogalmazott Csík.

A beszélgetés során természetesen szó esett az Olimpia jövőjéről is, ebben a tekintetben azonban még kevesebb a bizonyosság. „Nem tudom, a város és a megye új vezetőinek mi a pontos szándéka. Választási kampányígéreteik között szerepelt ugyan az Olimpia támogatása, ám jó lenne minél hamarabb érezni is ebből valamit", jelentette ki a tréner. Mivel a játékosok nem rendelkeznek szerződéssel, könnyen lehet, hogy ha későn ébred a vezetőség, a futballisták odébb állnak. „nem szeretnénk úgy járni, mint a Kolozsvári U", jegyezte meg némi malíciával Csík.

A szakember június 25-26-án kezdené a felkészülést a következő szezonra, ráadásul már felkéréseket is kapott a klub barátságos meccsekre, ám még nem tudja, hogy kivel tudna kiállni. A napokban kezdi körbetelefonálni a fiúkat, hogy lássa: kikre számíthat. Hogy a C vagy a B ligában szerepelnek-e, azt sem lehet még tudni. Mivel a második osztályból több csapat is visszalépett és a harmadik vonal hat csoportja közül az Olimpia szerezte a legtöbb pontot a második helyezettek között, a Román Labdarúgó Szövetség valószínűleg felkéri az Olimpiát, vegye át az egyik visszalépett csapat helyét. „Ha megmaradna a tavalyi keret és tudnánk igazolni 2-3, B-osztályos tapasztalattal rendelkező játékost, akkor bent tudnánk maradni a második osztályban. Ennek ellenére a B-ben a költségvetés már egy másik kategória, erre is készülni kell", véli Csík. „A mostani keret tagjainak csak a B osztályban való szereplés vagy az oda való feljutásért való küzdelem jelenthet motivációt az idei szezon után. És hogy őszinte legyek, nekem is", tette hozzá a Steaua korábbi védője.

Hogy melyik opció valósul meg, az egyelőre talány. A döntést azonban már nem lehet sokáig halasztani, mert a Román Labdarúgó Szövetség legkésőbb a jövő héten véglegesíteni fogja a második osztály mezőnyét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: