2010-04-19 16:41:06• hírek • Balog Anita

Nincs gond a közbiztonsággal

Hétfő délután ülésezett a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP). Az ülés keretében Liviu Taut, a Szatmár Megyei Rendőrség vezetője mutatta be az általa vezetett intézmény három hónapos jelentését.

A rendőrfőnök szerint, bár felszereltség, pénz és személyzet szempontjából sem rózsás a helyzet, a közrend megtartása meglehetősen hatékonyan működik. Elmondása szerint a szükséges 870 munkahelynek csak a 85 százaléka, azaz 740 van betöltve, de elsősorban a pénzhiány az oka annak, hogy nem alkalmaznak új embereket. Az év első harmadában továbbá a személyzet több képzésen vettek részt, amelyeken a schengeni övezethez való csatlakozásra készítették fel őket.

Szatmár megye a jelentés szerint az elkövetett bűncselekmények szempontjából az országos átlag alatt van, a 38. helyen, ami 2056 bűncselekményt jelent. A bűncselekmények 64 százalékát városi környezetben követték el, 36 százalékát vidéken követték el.

Az elmúlt három hónapban egyetlen gyilkosság történt, ezzel 26. helyen vagyunk az országban, az egy súlyos testi sértéssel pedig a lista 32. helyén állunk.

Nem állunk túl jól viszont az ismeretlen tettesek által elkövetett bűnesetekkel, azért Liviu Taut szerint nagyon fontos lenne, hogy a vidéki településeken is egyre több térfigyelő kamerát szereljenek fel. Ezzel az ATOP tagjai is egyetértettek, hiszen a térfigyelő kamerák jelenléte egyrészt elriasztja a bűnelkövetőket, másrészt pedig - amennyiben elkövették a bűncselekményt - könnyen azonosítható az elkövető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: