2018-06-14 10:05:16• hírek • MTI

Valóban esélyes Trump a Nobel-békedíjra?

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A helyi média szerint mindezt amiatt, mert csúcstalálkozót tartott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel. Igaz, a jövő évi díjat már nem kaphatná meg, a nevezési határidő ugyanis már februárban lejárt.

Christian Tybring-Gjedde és Per-Willy Amundsen, mindketten a konzervatív Haladó párt tagjai, az NRK állami műsorszolgáltatónak azt mondták, hogy az amerikai vezető jelentős lépést tett a leszerelés előremozdításában és a béke megteremtésében a Koreai-félszigeten.
 

A norvég honatyák bejelentése azután történt, hogy korábban amerikai képviselők egy csoportja támogatta Trump jelölését a 2019-es díjra. Az idei jelölés határideje már februárban lejárt.
 

Trump és Kim kedden találkozott Szingapúrban az országaik közötti első csúcstalálkozó keretében. Az eseményen aláírtak egy közös dokumentumot, amelyben szerepel, hogy Phenjan elkötelezi magát a teljes atommentesítés mellett, míg az Egyesült Államok ígéretet tett a biztonság szavatolására. A Nobel-békedíjat a Storting, a norvég parlament által választott öttagú bizottság ítéli oda.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: