2009-09-21 15:35:51• hírek • Szatmár.ro

Vallásos fiatalok találkoztak

Szeptember 19-én Szatmárnémetiben került megrendezésre az idei Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó. A rendezvénynek ez alkalommal a Szent Alajos Konviktus és a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) plébánia adtak otthont. A találkozóra a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye 21 plébániájáról érkeztek fiatalok.

Összesen 200 fiatal vett részt a rendezvényen, amely délelőtt 10 órakor kezdődött. A regisztráció és az ünnepélyes megnyitás után a plébániai csoportok bemutatkozása következett. A fiatalok egy-egy himnusszal, plakáttal, kis bemutatóval készültek, ezek segítségével fejezték ki mindazt, ami plébániai életüket jellemzi, ami számukra fontos. A bemutatkozások során a fiatalok kifejezték azt is, mit közvetít számukra a találkozó mottója: „A szeretet által leszünk egyek". Több alkalommal is kifejezték azt, hogy mennyire fontos, hogy oda tudjunk figyelni egymásra, hogy legyenek olyan programok, amelyek során a fiataloknak lehetőségük van beszélgetni a számukra fontos témákról.

A rövid, ámbár sokatmondó bemutatkozások után következett a Damaszkusz című rock - musical, melyet a Szent Rita Egyesület napközijébe járó gyerekek és a Szent János apostol és evangélista (Hildegárda) plébánia fiataljai adtak elő. Ahogy a darab címe is sejteti, az előadásban Szent Pál apostolról kaphattunk egy igen sokatmondó képet. Az előadást azt tette egyedülállóvá, hogy a fiatalok nem csak eljátszották az egyes jelenetekben Isten dicsőítését, hanem énekükkel és mozdulataikkal valóban Istent dicsőítették.


Az egyházmegye 21 plébániájáról érkeztek fiatalok a találkozóra
Az egyházmegye 21 plébániájáról érkeztek fiatalok a találkozóra


Az ebédet követően kiscsoportos tevékenységen vettek részt a fiatalok, mely során lehetőségük volt jobban megismerni néhány más plébániáról érkezett fiatalt, majd egy interaktív játék során beszélgetni az előadással, a témával, illetve a találkozó mottójával („mert mindannyian eggyé lettetek Jézus Krisztusban" Gal3,28) kapcsolatos kérdésekről. A kiscsoportos tevékenység után alternatív programok következtek. A fiatalok kiválaszthatták, milyen tevékenységen szeretnének részt venni. A kínálat elég színes volt: vidám játékok, éneklés, gyertyaöntés, a karkötő göbözés, a váza díszítés, lufi-labda, gipszmaszk készítés.

Ezután következett az énekpróba, majd a szentmise, melyet Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök celebrált, prédikációval pedig Ft. Ilyés Csaba készült. A szentmise során az atyák ismételten felhívták a fiatalok a figyelmét arra, hogy soha nem szabad elfelejteni azt, hogy Isten szeretete az ami minket éltet, s csak a szeretet egységében lehetünk boldogok. A szentmisét követően vacsora és zenés mulatság várt még a fiatalokra. A szórakozás garantált volt: erről a Two Brothers együttes zenészei, Bottyán Zsolt, és Henger Ambrus gondoskodtak, akik nagy zenei igényességgel játszottak, énekeltek örökzöld slágereket.  A visszajelzések alapján elmondható, hogy ez egy sikeres nap volt, mely szórakozást, tanulást, és lelki feltöltődést is nyújtott a fiataloknak.


A Two Brothers koncertje nagy sikert aratott
A Two Brothers koncertje nagy sikert aratott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: