2010-03-30 17:00:41• hírek • Póti Orsolya

Vallási vetélkedő a börtönben

Kedd délután 14 órától a Szatmár Megyei Bűntetésvégrehajtó Intézetben a foglyoknak vallási témájú műveltségi versenyt rendeztek.

A március 30-án, azaz kedd délután megrendezett vetélkedőn összesen kilenc fogoly vett részt. A foglyoknak egy olyan tíz kérdéses tesztet kellett megoldaniuk, amelynek témája a Húsvéti ünnepekhez és Jézus feltámadásához kötődött. Az első három díjazott ajándékcsomagban, illetve különböző kedvezményekben részesült, valamint az ünnepek alakalmából meglátogathatja családját is.

Nicolae Stoia ortodox pap - aki a foglyok vallási életével foglalkozik - elmondta, hogy a versenyen többen is részt akartak venni, de a kilenc legjobbat választották ki a jelentkezők közül. Stoiatól megtudtuk: több mint harminc fogoly vesz részt rendszeresen a miséken, a Feltámadás Éjszakáján szervezett misén pedig megközelítőleg ötven fogoly is ott lehet.

A rabok rövid idő alatt oldották meg a teszteket, ezt követően pedig sor került a tesztek kijavítására is. A vetélkedő első három győztese Manta Alexandru, majd Donca Gabriel és Nica Cristian lett. A legtöbb pontszámot elérő Manta Alexandu kántorkodik, Donca Gabriel pedig rendszeresen részt vesz a miséken és Nica Cristian pedig a közeljövőben szeretne kántor lenni - tette hozzá Nicolae Stoia.


Vallási vetélkedőt rendeztek a foglyoknak
Vallási vetélkedőt rendeztek a foglyoknak




A vetélkedőt Nicolae Stoia, ortodox pap vezette


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: