2013-04-22 09:36:46• hírek • Refszatmar.eu

Vallás tantárgyverseny volt a hétvégén

A 10-es számú Általános Iskola adott otthont a 13. alkalommal megszervezett református vallástantárgy-versenynek. A megye minden olyan pontjáról érkeztek 5-8. osztályos tanulók, ahol református vallásoktatás folyik - a refszatmar.eu beszámolója.

Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye esperese igei köszöntésével, és általa elmondott imádsággal közvetítette Isten áldását a gyermekekre és a „mesterekre", akik hűséggel tanítják a tanítványaikat Isten tudományára az iskolákban. Esperes abbéli örömét fejezte ki, hogy szabadon tanítható a tanintézményekben is a vallás, nem úgy, mint az ő gyermekkorában.

Győrbíró Csilla református vallástanárnő-metodista,  a 10.-es Számú Általános Iskola tanára elmondta, hogy évről évre magasabb színvonalú a verseny, a gyermekek egyre komolyabban veszik és készülnek rá, bizonyságot téve ilyen formában is hitükről.

Korosztályonként más-más feladatot kaptak a versenyzők a nekik megfelelő tananyagból. Kiemelhető a hetedikesek fogalmazása, ugyanis a szervezők gondoltak az április 22.-i Föld Napjára. A tanulók leírhatták azzal kapcsolatos gondolataikat, hogy mivé vált az ember kezébe adott teremtett világ és mit lehet tenni annak megőrzéséért, megmentéséért. Ezen kívül minden korosztály egy másik fogalmazást is írhatott, ahol kibontakoztathatták tehetségüket.

Minden évben megszervezik, nemcsak az 5-8 osztály számára a megyei tantárgyversenyt, hanem a kicsik számára a rajzkiállítást és a 9-12. osztály számára az istenes versek szavalóversenyét. Mindhárom verseny oklevelei a tanfelügyelőség által láttamozott pecsétet is tartalmazzák, amiket egyéb díjak mellett átvehetnek a tanév végén megtartott ünnepi istentiszteleten. Az eredményeket már a jövő héten közlik a diákokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: