2012-07-03 14:00:06• hírek • Szatmár.ro

A papság szent kötelékébe lépnek

Isten meghívására mondott igenjüket pecsételik meg szombaton, pappá szentelésük napján Molnár Eduárd Gábor és Istvánfi Szilárd diakónusok, Giurgiu Daniel pedig felölti a diakónusok hivatalos ruháját, a dalmatikát.

A papi élet a keresztény hivatás sajátos formája, melyben a meghívó, Jézus Krisztus szavára igent mondva, az általa kiválasztottak hátrahagynak mindent, és az Ő megjelenítői próbálnak lenni a világban. Életük az örömhírben, a bűnbocsánat- és az örök élet ígéretében telik, közvetítve mindezt a hívek felé, akik rájuk vannak bízva.

Ma mégis csak kevés fiatal érzi az elhivatottságot, hogy Isten szavát követve szolgáljon embertársainak, és életét az Egyház kezébe tegye. Ezért is számít ünnepnek, ha az egyházmegyében papszentelésre kerül sor. Nehéz, de szép döntés Isten hívásának eleget tenni, az elhatározást pedig egy felkészüléssel eltöltött út követi, melynek most végéhez ért két szatmári egyházmegyés fiatal.

Július 7-én szombaton, reggel 11 órai kezdettel Molnár Eduárd Gábor és Istvánfi Szilárd diakónusokat pappá, Giurgiu Dániel növendéket pedig diakónussá szenteli, paptestvérei társaságában és a hívek előtt Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök.

Az ünnepi szentmisére szeretettel várják az egyházmegye híveit, hogy a jeles napon együtt örüljenek a papság kötelékébe lépőkkel. Szentelésük után már másnap sor kerül a két elsőmisére is: Istvánfi Szilárd vasárnap délelőtt tizenegy órától tartja primiciáját a Sárközújlaki Szent Kereszt Felmagasztalása templomban, míg Molnár Eduárd Gábor este hét órától ad hálát meghívásáért a legszentebb áldozat bemutatásával, a szatmárnémeti Szent Család templomban.

Szombaton tartják a pappá szentelést

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: