2011-02-14 15:12:17• hírek • Szatmár.ro

Valentin-napi foglalkozás a Refiben

Egy közös projekt keretében az angolszász ünnepkörrel ismerkedhetnek meg a Református Gimnázium és a 10-es Számú Általános Iskola diákjai. Ezúttal a Valentin-nap volt a délután témája.

Szent Bálint napján (február 14.-én) tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon és Romániában az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és az utóbbi másfél évtizedben népszerűvé. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt a magyar nyelvterületen elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

Az ünnep történeteivel, hagyományaival ismerkedhettek meg a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola és a Református Gimnázium V-VIII. osztályosai a tanév elején elkezdett projektjük folytatásaként.
Hétfőn délután két órától szórakoztató előadás, bemutató és feladatok révén mintegy harminc fiatal, Tivadar Melinda és Chermes Madalina (10-es Számú Általános Iskola), valamint Kun Noémi és Kovács Gabriella (Református Gimnázium) pedagógusok diákjai ismerkedhettek meg a Valentin-nappal angol nyelven.

Az alkalom a szórakozás és az ismerkedés mellett pedig kitűnő lehetőség volt az angol nyelv mélyebb elsajátítására is.
Mint megtudtuk, nem ez lesz az utolsó közös rendezvény, hiszen az egyéves projekt a halloween és a hálaadás nap, most pedig a Valentin nap után a húsvéti ünnepkör angol nyelven való megismerésével folytatódik.
Mivel ezúttal a Református Gimnázium díszterme adott otthont a rendezvénynek, legközelebb a 10-es Számú Általános Iskola lesz a délután házigazdája.


A Valentin-nap ünnepével ismerkedtek
A Valentin-nap ünnepével ismerkedtek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: