2011-02-08 13:28:14• hírek • MTI/APA

Valentin-nap - a virágárusok ünnepe

Bár a virágárusok védőszentje Amiens-i Szent Honorátusz, a virágkereskedőké pedig mieux-i Szent Fiacrius, a szakmák képviselői február 14-én minden bizonnyal Szent Bálintnak, a szerelmesek védőszentjének rebegik el hálaimáikat a rekordbevételekért.

Ezen a napon csak Ausztriában a férfiak általában húszmillió vágott és tizenkét millió cserepes virágot ajándékoznak a párjuknak, szerelmüknek. A tavaszi virágok közül nagy népszerűségnek örvendenek a tulipánok, a nárciszok és a kankalinok. De a fréziák, kökörcsinek és boglárkák is nagyon kelendőek.

Az Ausztriában értékesített virágok kilencven százaléka Európából érkezik: Hollandiából, Olaszországból és természetesen Ausztriából - mondta el Emil Steffek, az osztrák "virághivatal" alelnöke.

Aki sokáig szeretné élvezni a viruló növények látványát otthonában, annak ajánlott még bimbósan megvásárolni őket. A tulipánok zöld bimbói például a vázában hamar kifejlődnek és virágzásnak indulnak.
A vágott virágoknak jót tesz az is, ha kissé állott, langyos vízbe teszik őket. Minél hidegebb ugyanis a víz, annál több oxigént tartalmaz, ami hozzájárul a növények gyors fejlődéséhez, így elhervadásához is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: