2010-02-05 17:08:05• hírek • Velvet.hu

Választottak a nők

A közelgő Valentin-nap alkalmából a SleepBetter.org, alvással foglalkozó website megbízásából felmérést végeztek egy, az USA lakosságára nézve reprezentatív mintán az ágyban végzett két fő cselekvés kapcsolatáról.

Kizárólag kapcsolatban élőket kérdeztek meg, és arra a kérdésre, hogy a jó alvás fontosabb-e, mint a jó szex, a nők 53%-a felelt igennel. Nyilván nem sokan fognak meglepődni azon, hogy ezzel a férfiak által adott válasz nem vág egybe: az urak szerint a jó szex fontosabb a jó alvásnál.

Az alvás és a szex kapcsolatáról alkotott képhez hozzátartozik, hogy sokaknál nem fér meg a kettő békésen egymás mellett. A válaszolók csaknem harmada (31%-a) arra panaszkodott, hogy partnere néha álmosságra hivatkozik, amikor neki éppen szerelmeskedéshez lenne kedve. A sajtóközlemény az ilyen választ adók nemek szerinti megoszlását nem tartalmazza - talán azért nem, mert kézenfekvőnek veszik, hogy a szex helyett bealvók zöme nő.

Más azonban nem a szex, hanem az alvás hiányára panaszkodik, igaz, ők kevesebben vannak. 16% arról számolt be, hogy partnere miatt nem alszik jól éjszaka. Ha a rosszul alvás fő oka a barát vagy házastárs, akkor az esetek 35%-ában horkolás van a háttérben. De van, aki pihenni próbáló barátját, barátnőjét vagy házastársát mással zavarja fel. 9% beszél vagy egyébként nyaggatja szerencsétlen partnerét, 8 százalék a hálószobában tévézik vagy computerezik, 5% akkor dolgozik, 5% álmatlan, 4% ideges, 2% pedig felébreszti a másikat egy kis szexért. Mindezzel együtt az összes megkérdezett 87%-a értett egyet azzal, hogy a kapcsolatnak jót tesz, ha a pár mindkét tagja rendesen kialussza magát.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: