2012-12-09 17:07:19• hírek • Szatmar.ro

Választási megvesztegetés Avasfelsőfaluban

Illegális plakátok, mozgóurnák, szavazók fuvaroztatása után itt van az első megvesztegetéses eset is a parlamenti választásokkal kapcsolatban.

Avasfelsőfaluban egy helyi tanintézmény előtt egy férfi 3000 lejt adott át egy másik személynek annak érdekében, hogy rávegye, hogy egy bizonyos jelöltre szavazzon. Az avasfelsőfalui rendőrség a csúszópénzt felajánló, illetve az azt elfogadó személy ellen bűnvádi eljárást indított.  Az ügyben további vizsgálatokat folytatnak.

17.20 - Megyénkben több magyar lakta településen is gyenge a szavazáson való részvétel. Ezzel ellentétben a román lakta településeken akár a 60%-ot is meghaladta. Párhuzamos számlálások alapján Szelestyehután (Poiana Codrului) több mint a település fele szavazott már, Felsőboldádon (Stâna) is a lakosság több mint 66%-a leadta már voksát.

Ezzel ellentétben Magyargéresen az 560 személyből csupán 190-en, Lázáriban pedig a részvétel a helyhatósági választásokhoz képest csupán 22%.


18.50 - A magyar lakta települések nagy része továbbra is átlag alatti részvételi aránnyal rendelkezik. Csupán két óra van még hátra az urnák lezárásáig. Hadadon 703 személyből jelen pillanatig csupán 290-en voltak szavazni, míg ezzel a többségében román lakta Felsőbolddon a 767 személyből 470-en adták le voksukat.


18.55 - A szatmárnémeti Gheorghe Baritiu utcai 107. szám alatti 48-as számú szavazóházba az USL emberei autóbusszal vitték a Gorunului utcai bolondok házából a betegeket, orvosi felügyelettel szavazni, annak ellenére, hogy ezen személyek nem rendelkeznek szavazati joggal. A szavazóház RMDSZ-es szavazóbiztosa jelezte a rendellenességet a Szatmár Megyei Választási Bizottságnak, amely nem engedélyezte ezen betegeknek, hogy az említett szavazóházban leadják szavazatukat. Ez azonban nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy az illető betegeket az USL emberei egy másik szavazóházba is elvigyék és ott próbálkozzanak azzal, hogy ily módon szavazatokat szerezzenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: