2012-05-29 08:46:14• hírek • Kocsis Zoltán

Választási törvényt sértett a PRM - megbüntették

Jelentős pénzbüntetést kapott a Nagy-Románia Párt (PRM) Szatmárnémeti szervezete, amiért megsértette - többek között - a választási törvényt Szatmárnémetiben.

Május 26-án, szombaton, miközben a szatmáriak nagy része a városnapi rendezvényeken szórakozott, a város központi részét ellepték az öntapadó matricák. Egy csoport fiatal ugyanis gyakorlatilag mindent teleragasztott, ami csak az útjába került az Október 25 téren, a Szabadság téren, a Coposu-sétányon.

Matricák kerültek a köztéri szobrokra, az üzletek vitrinjeire, a világító reklámtáblákra, a Szabadság tér padjaira, a közlekedési táblákra - figyelmen kívül hagyva azt is, hogy köz-vagy magántulajdonról van szó.

A fiatalok ezzel több törvényt is áthágtak, így a helyhatósági választások törvényét, a köztisztasági törvényt, a magántulajdon védelméről szóló törvényt...

Matricák lepték el a várost

A Helyi Rendőrség és a csendőrség azonosította a fiatalokat, akik elmondták, hogy a PRM helyi szervezetének a megbízásából ragasztották ki a matricákat. A szélsőjobb, antidemokratikus megnyilvánulásairól elhíresült párt szatmárnémeti szervezete ezer lejes büntetést kapott.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a reklámtáblákat felügyelő, működtető vállalat felhívja a figyelmet, hogy minden hasonló akció elkövetőjét szigorúan megbüntetnek, az érvényben lévő törvények szellemében.

Matricák lepték el a várost

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: