2012-06-01 14:29:55• hírek • Kocsis Zoltán

Választási manipulációs kísérlet Börvelyben

Választási manipulációs kísérlet történt a Börvely községhez tartozó Újkálmánd településen, adta hírül a Szatmár Megyei Rendőrség.

Az intézmény közleményéből kiderül, hogy a Nagykárolyi Körzeti Rendőrség lakossági bejelentést kapott, mely szerint Börvely községben valaki élelmiszercsomagok osztogatásával próbálja rávenni az embereket, hogy egy bizonyos személyre szavazzanak a közelgő, június 10-én esedékes helyhatósági választásokon.

A helyszínre kiszálló rendőrök megállapították, hogy a Börvely községhez tartozó Újkálmánd élelmiszerüzletének 44 éves adminisztrátornője cukrot, étolajat, lisztet és rizst osztogatott ingyen, arra kérve az embereket, hogy viszonzásul egy bizonyos polgármester-jelöltre szavazzanak a helyhatósági választásokon. Értesüléseink szerint a támogatandó személy egy független jelölt volt.

A rendőrség munkatársainak sikerült megtalálniuk azt a hét személyt is, akik elfogadták az ajándékokat - az élelmiszercsomagokat bizonyítékként lefoglalták.

Közleményében a rendőrség felhívja a figyelmet, hogy minden olyan kísérlet vagy tett, amely során valaki pénz vagy bármilyen érték, ajándék vagy juttatás felajánlásával arra próbál rávenni személyeket, hogy egy bizonyos jelöltre szavazzanak, vagy éppen ne szavazzanak, az bűncselekménynek számít. Büntetésként hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést szabhatnak ki az érintettekre. Hasonló szankciókra számíthatnak azon személyek is, akik jogosulatlanul szavaznak illetve többször is az urnák elé járulnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: