2007-10-27 11:23:16• hírek • Szatmar.ro

Dráguló hitelek

penzA bankok sorra jelentik a kamatlábak emelését a lakáshiteleket illetően.
A Bancpost és a Volksbank megnövelte a lakásvásárlásra felvett hitelek kamatait. Az emelés hatással van az ezelőtt három évvel hitelt igénylők havi részleteire is.
 
Azok a személyek akik lakásvásárlás céljából vettek fel hitelt 30.000 euro értékben, a havi részlet nemkevesebb mint 14 euróval lesz több. Az emeléseket novembertől fogják bevezetni. Az euro alapú hitelek 0,6%-os emelésen esnek majd át, a lej és a svájci frank alapú hitelekért pedig 0,5%-al több kamatot fognak felszámolni.  A bankok szerint a 2004-ben felvett lakáshitelek esetében egy esetben történt kamatlábkorrekció, 2005-ben, habár a piaci mozgások elvártak volna több ilyen lépést. A Volksbank az emelést kiterjesztette az egyszerű fogyasztási hitelekre is. A nominális kamatlábak ezekben az esetekben 8,5%-ról 11,5%-ra emelkednek. Így a teljes hitelmutató eléri a 23%-ot.
 
Ilyen és ehhez hasonló műveletek nem ritkák a banki szférában. Aggodalomra semmiképp sincs  ok, mivel általában az ilyen lépések a bankok pénzhiányát hivatottak csökkenteni, amelyek a nagyszámú hiteligény miatt léptek fel.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: