2010-06-16 17:26:57• hírek • Szatmár.ro

Választások Egriben

Igen mozgalmas időszak kezdődik Egri községben: július 18-án választásokat tartanak.

Miután az ismert okok miatt feloszlott az egri döntéshozó testület, a Hivatalos Közlönyben megjelentek szerint július 18-án tartják az előrehozott helyhatósági választásokat a községben. Június 28-áig tehetik le a jelentkezést a közéleti szerepet vállalni szándékozók, és július 3-án indul a választási kampány. Amely egyáltalán nem lesz békés - vélik az érintettek.

A nagy kérdés az lesz, hogy milyen csoportosulás színeiben indul az RMDSZ „ellenzéki csoportja", azaz a volt polgármesterjelölt, Dolhai Endre által irányított tanácsosok. Egyes információk szerint szóba jöhet az, hogy az MPP színeit képviselik majd, hiszen - mondják - az RMDSZ-ben nemkívánatos személyek. A másik nagy kérdés az, hogy kiket indít az érdekvédelmi szervezet, ugyanis 6 éve nem volt tisztújítás a községben, és Szabó Elek, polgármester (képünkön) állítása szerint több, meghatározó személyiség kifejtette álláspontját, miszerint nem kíván indulni az előrehozott választásokon.

Abban mindenki egyetért: a választások kimenetelétől független, minden remény szerint megszűnik az a lehetetlen állapot Egri községben, hogy állandó jelleggel botrányba fulladnak a helyi tanács ülései.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: