2009-03-25 11:45:14• hírek • Parajdi Andrea

Választási előkészületek

Összehívta szerdán a megye polgármestereit Radu Giurca újonnan kinevezett prefektus, Octavian Lazin és Gáti István alprefektusok, hogy a június 7-i Európa Parlamenti választások előkészületeiről, s a kiszabott határidőkről tájékoztassák az Önkormányzati vezetőket.

A legtöbb polgármester számára nem újkeletű dolog egy választás előkészítése, hiszen sokan nem első mandátumokat töltik. Octavian Lazin alprefektus tájékoztatása szerint a korábbi választásokon 333, most azonban 334 szavazóház fog működni a megyében, ugyanis Nagytarna is nyit egyet. Mint elmondta, minden szavazóhelyiséget előírt szabályrendszer alapján kell felszerelni, ebben pedig ha szükséges bárki kérhet segítséget. Mint kiderült április 23-án kell nyilvánosságra hozni, hogy melyik településen hol alakították ki a szavazóházakat.

Hangsúlyozták, hogy a lakossághoz a választásokkal kapcsolatban minden információt időben el kell juttatni. A külföldi európai uniós állampolgársággal bíró, azonban Szatmár megyében bejegyzett lakcímmel és tartózkodási engedéllyel rendelkező lakosok is élhetnek szavazati jogukkal. Az Önkormányzatoknak egyébként az is a feladataik közé tartozik, hogy kiválasszák és nevesítsék a legalkalmasabb személyt az egyes szavazóházak elnökeként.

Radu Giurca prefektus elmondta azt szeretné, hogy minél jobban működjön a kommunikáció az Önkormányzatok és a Prefektúra intézménye között, annak érdekében, hogy zavartalanul bonyolíthassák le az európai parlamenti választásokat.

Összehívták a megye polgármestereit Radu Giurca újonnan kinevezett prefektus, Octavian Lazin és Gáti István alprefektusok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: