2011-02-18 12:11:40• hírek • Szatmar.ro

Választanak a fogorvosok

A Román Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának Szatmári részlege péntek délután 17 óráig fogadja a fogorvosokat a titkos szavazásra, amelynek során a kamara megyei tanácsának tagjaira, illetve bukaresti küldöttekre tehetik le a voksukat.

Simu Flaviu a tagozat elnöke portálunknak elmondta, két listán szereplő személyekről is dönteniük kell a kollégáknak. A 11 tanácsi helyre 23-an jelentkeztek, míg a bukaresti küldöttgyűlési 8 helyre 9-en.
Az Egészségbiztosítási Pénztár szatmárnémeti székhelyén a péntek délelőtt tartott ülésükön a fogorvosok beszámolót tartottak a 2010-es évről. Szót ejtettek úgy a gazdasági, mint a jogi és munkaügyi témákról is, majd megerősítették tisztségében Simut.

A vezető szerint három fontos problémával küzdenek, amelyeken változtatni kell. Ebből egyet már több éve próbálnak országos szinten megváltoztatni, ez eddig mindhiába. Nem értenek ugyanis egyet azzal, hogy jelenleg a felkészültségétől függetlenül bármilyen fogorvos rendelőt nyithat a megyeközpontban. A rendelők számának korlátozását szeretnék elérni, ennek megszabásánál pedig a lakosság arányát vennék figyelembe. Így versenyvizsgán kellene részt venniük a jelentkezőknek és csak a legjobbak kaphatnának helyet a többiek között.

Egy másik célkitűzésük az, hogy az iskolákban is jelen legyenek rendelőikkel, de igen fontosnak tartják azt is, hogy gyermek fogorvosok is működjenek ismét a szakmában.
„Korábban a Szamos által kettéválasztott város mindkét részében 4-4 gyermekeket kezelő fogorvos működött, mára azonban senki nem foglalkozik már csupán ezzel, hiszen problémásabb, mint a felnőttekkel foglalkozni - mondta Simu.

Egy másik célkitűzése a fogorvosi tagozatnak az, hogy a Megyei Kórház Sürgősségi Osztályával is együttműködhessenek, hiszen számos esetben lehet szükség a kollaborálásra.
A vezető elmondása szerint a megválasztott személyek egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy úgy lobbizzanak, hogy elérjék mindazokat a célokat, amelyet a szatmári fogorvosok a jobb működés érdekében kitűztek.


Korlátoznák a rendelők számát a fogorvosok.
Korlátoznák a rendelők számát a fogorvosok.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: