2010-08-03 14:16:03• hírek • Szatmar.ro

Válaszolt az alprefektus

Meghallgatást tartott kedden, a délelőtti órákban Szatmár alprefektusa, Pataki Csaba.

Pataki portálunknak beszámolt arról, hogy főleg olyan ügyekkel fordultak hozzá, amelyek tulajdonképpen nem az ő hatáskörébe tartoznak, ennek ellenére sikerült felvilágosítania az érdeklődőket. Olyan információk birtokába juttatta a segítségkérőket, amelyekkel már orvoslást találhatnak problémájukra.

A tizenegy eset legtöbbjét földügy körüli problémák tették ki. Kányaháza lakosai például bejárási jogot kértek telkükre, a jelenlegi hozzávetőleg két méter széles úton ugyanis igen nehézkes az autóval való közlekedés. Az út megszélesítése lenne a megoldás a jelenlegi kényelmetlenség megszüntetésére, ehhez azonban az ott található telkek egy részéből kellene leválasztani. Az alprefektus a küldöttnek elmondta, hogy ezzel a kéréssel a helyi önkormányzathoz kell fordulniuk és ajánlatos írásos kérvényt leadniuk, így az intézmény köteles 30 napon belül írásban értesíteni az érintetteket.

Egy idősebb férfi a szatmárnémeti strand lassú építése miatt panaszkodott és afelől érdeklődött, hogy a szerződés szerint mikorra kell befejeznie a befektetőnek a munkálatokat. Pataki elmondta, egy koncessziós szerződésről van szó, amelyet Szatmárnémeti önkormányzata kötött az építtető céggel, így ezzel az üggyel szintén helyi, a szatmárnémeti helyi önkormányzathoz kell fordulni, hiszen ezeket az információkat tőlük tudhatják meg.

Az alprefektus elmondta, annak ellenére, hogy legtöbb esetben téves úton járnak a segítségkérők, hiszen teljesen más intézmény fennhatósága alá tartozó ügyekben kérik a segítséget, tanácsaival remélhetőleg sikerült legalább jó útra vezetnie azokat a személyeket, akik őt megkeresték.


Döntő többségben földügyek kérdésében fordultak az alprefektushoz.
Döntő többségben földügyek kérdésében fordultak az alprefektushoz.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: