2018. szeptember. 24., hétfő
Névnap:
2017-10-25 12:30:17• hírek • Agerpres.ro

Válaszd a birkát!

Válaszd a birkát! címmel indított kampányt a juhhúsfogyasztás népszerűsítésére a mezőgazdasági minisztérium az INDAGRA 2017 kiállításon - tájékoztatott kedden a minisztérium közleménye.

A Válaszd a birkát! kampány három hónapig tart és az ország egész területén megszervezik.

A kampány célja a juhhús, a juhhúsból készült termékek fogyasztásának népszerűsítése, az exporttevékenység támogatása, a gasztronómiai tradíciók megőrzése.

A kampány végső célja, hogy tájékoztassa a fogyasztókat a birkahús és a birkahúsból készült termékek elkészítési módjáról, és hogy kialakítson egy fogyasztói kultúrát a birkahúst illetően. Ugyanakkor támogatni kívánják a hazai juhtenyésztőket, és létrehoznának egy nagybani piacot, amely kapcsolatot teremt a tenyésztők és a forgalmazók között.

További információk az Alege oaia! Facebook-oldalon találhatók.

Tavaly Romániában átlagosan évi 2,6 kg/fő volt a birkahúsfogyasztás, amelynek nagy részét a húsvét körüli bárányhús-fogyasztás teszi ki. Az Európai Unió polgárai átlagosan két kilogramm birkahúst fogyasztanak évente.

Románia nagy mennyiségű birkahúst exportál a közel-keleti államokba, viszont importálja is ezt a terméket főleg Magyarországról, Spanyolországból, Ausztriából és Görögországból.

A mezőgazdasági minisztérium adatai szerint Romániában 16,3 millió juhot tenyésztenek, amelynek valamivel kevesebb mint egyharmada (29,4%-a - 4,8 millió egyed) bárány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: