2009-04-18 12:06:25• hírek • X

Válasz a megegyezésre

A 2009 április 15-ikén Szatmárnémetiben Markó Béla RMDSZ elnök, Tőkés László püspök úr és a helyi önkormányzati vezetők részvételével megtartott találkozó kapcsán a Kölcsey Ferenc Főgimnázium Szülői Bizottsága a közvéleményt az alábbiakról szeretné tájékoztatni:

-A sajtóban napvilágot látott megállapodás egyetlen elemében tér el az előzőtől, nevezetesen abban, hogy a Református Egyház egy év haladékot adott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kiköltöztetésére.

-Miközben üdvözöljük a Református Egyház ezen döntését és méltányoljuk közösségünk azon felelős vezetőinek tevékenységét, akik a találkozó létrejöttében szerepet vállaltak, a korábbi szülői bizottsági állásfoglalás szellemében továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a megállapodás azon részét, amely a Kölcsey Ferenc Főgimnázium jövőjét három épületbe szórva képzeli el.

-Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a döntések elszenvedőinek - diákok, szülők és tanárok - véleménye és megfogalmazott igénye továbbra is figyelmen kívül maradt a megállapodás során, ugyanis a „megegyezés" már azelőtt megszületett, mielőtt a Kölcsey tanári kara és a szülői bizottság képviselői a véleményüket kifejthették volna.

-Határozottan fenntartjuk azon igényünket, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium az intézmény rangjához és a közösségben betöltött szerepéhez méltó, egyetlen épületben való elhelyezést nyerjen.

-Aggodalommal tölt el bennünket az, hogy a megállapodás továbbra is nélkülöz mindennemű iskola-menedzsmenti, pedagógiai és gazdasági szakmai szempontot és előtanulmányt, miközben egyes vezető politikusaink is elismerik, hogy „a Kölcsey Ferenc Főgimnázium három épületbe való költöztetése valóban komoly gond".

-A szülői bizottságnak eltökélt szándéka, hogy az állásfoglalásban megfogalmazott igényeit minden rendelkezésre álló demokratikus eszközzel képviselje és érvényre juttassa.

2009-04-16, Szatmárnémeti

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: