2017-05-04 12:56:06• hírek • Szatmár.ro

Valamit kezdeni kellene a Divatháznál található veszélyes útkereszteződéssel

Újabb baleset történt csütörtök délben a Divatháznál található kereszteződésben - újabb gyalogos sérült meg. De mi lenne a megfelelő megoldás az útszakasz biztonságossá tételére?

Nehéz lenne összeszámolni, hogy az elmúlt hónapokban-években hány gyalogos szenvedett balesetet a szatmárnémeti Divatháznál található kereszteződésben. Ugyan az ott található felfestett átkelőhelyen a gyalogosoknak van elsőbbségük, mégis rendszeresen kerülnek bajba. Csütörtökön például egy idős nőt gázoltak el a zebrán. A gázoló autós a régi központ irányából érkezett, egy Volkswagent vezetett. A nő sérüléseit a helyszínre érkező SMURD rohammentősök látták el.

Feltevődik viszont a kérdés, hogy mi lenne a megfelelő megoldás annak érdekében, hogy megszűnjön az áldatlan állapot és a forgalmas gyalogátkelőnél ne történjenek rendszeresen balesetek.

Miután hónapokkal ezelőtt  halálos gázolás is történt a Divatháznál, egy ideig tilos volt a színház utcájából érkező autók balra fordulása. Ez viszont fennakadásokat okozott a közlekedésben, emellett pedig sokan figyelmen kívül hagyták a tiltást. Esetleges megoldás lenne az is, hogy jelzőlámpát állítsanak a kereszteződésbe. Jó megoldásnak tűnhet a gyalogátkelő előtt fekvőrendőrök elhelyezése is, azokat viszont a polgármesteri hivatal a téli hónapokra rendszeresen eltávolíttatja, hogy a hókotró autók könnyen közlekedhessenek...

Persze a balesetekben sokszor ugyanúgy hibás a gyalogos, mint az autós. A gyalog közlekedők ugyanis az elsőbbséget garantáló zebrán úgy érzik, hogy ott bajuk nem eshet, bármikor leléphetnek a járdáról. Az autósok pedig sok esetben felelőtlenek, figyelmetlenek, vagy éppen türelmetlenek...

A legjobb megoldás talán az lenne, ha a kölcsönös tisztelet és odafigyelés jellemezné a közlekedést, akkor biztos, hogy kevesebb baleset történne. Nem csak a Divatháznál, hanem bárhol a városban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: