2017-09-05 17:00:53• hírek • refszatmar.eu

Valami új készül Szigetlankán

Megtartotta első istentiszteletét Szigetlankán Rácz Ervin lelkipásztor. Ugyanakkor köszönetet mondtak Kiss József egyházmegyei főjegyző elmúlt félévben végzett áldozatkész szolgálatáért. Mindez úrvacsorai közösségben történt.

A Deák téri templomban mintegy százötvenen gyűltek össze újkenyér ünnepén, vasárnap délelőtt 10 órakor, amikor először hirdetett Igét a megválasztott lelkipásztor: „Ne emlékezzetek a régiekről, ne gondolkodjatok a korábbi dolgokról! Íme, én újat cselekszem. Most készül, hát nem tudjátok még? Igen, utat készítek a pusztában, és folyóvizeket fakasztok a kietlenben.” (Ézsaiás 43, 18-19) Isten jótéteményeiről kell nekünk megemlékeznünk, és a rossz emlékeket, a keserű múltat, a sérelmeket el kell felejtenünk! A megbocsátásról és az új lehetőségről szólt az igehirdetés további része, melyet nem csupán az új lelkész, hanem maga Isten készít elő a gyülekezetnek. Valami készül, az illatát már érezhetjük.

Kiss József szatmárpálfalvai lelkipásztor ágendázott, azaz Igét hirdetett úrvacsora előtt, és megköszönte mindazt a szeretetet, amit a gyülekezettől kapott az elmúlt hónapokban. Kiemelte a gondnokok, a presbiterek, a nőszövetség és a tisztviselők munkáját, szolgálatát.

Végül szép köszöntő szavakat mondott Csorvási Béla főgondnok és Kovács Tibor gondnok is. Mindketten hálát adtak Istennek az elmúlt hat hónapért és reményteljesen néztek a jövőre. Kupán Erzsébet Reményik Sándor: Akarom, fontos ne legyek magamnak… kezdetű versét tolmácsolta a lelkészeknek.

Istentisztelet után szeretetvendégségre is sor került, ahova megérkezett az a Vajas Petra is, aki szatmárpálfalvi származású debreceni teológusként sokat szolgált és bátorította igehirdetéseivel, az utóbbi hónapokban, a gyülekezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: