2017-05-31 15:03:14• hírek • Kocsis Zoltán

Valami bűzlik a Decebal-híd aszfaltja körül! De mi?

„Sötétben tapogatózunk” - ismerte el Maskulik Csaba városmenedzser, arra a kérdésre válaszolva, hogy vajon mi lehet a gond a Decebal-híd aszfaltjával. Egyelőre csak egy valami biztos: hogy valami nincs rendben.

A Decebal-híd felújítását tavaly júliusban kezdte el a munkálatok elvégzésének jogát korábban a közbeszerzési eljárás során megnyerő, zilahi cég. Nem telt el sok idő, és máris özönlöttek a panaszok a szatmárnémeti önkormányzathoz, mondván: a végeredmény minősége bizony elmarad az elvárhatótól.

A polgármesteri hivatal nem is várt zsebre tett kézzel, hanem mintát vett a használt aszfaltból és elküldte azt megvizsgáltatni. A napokban aztán megjött az eredmény.

„A vizsgálat szerint az anyag minősége megfelel a tervekben előírtaknak” - mondta el Maskulik. „Ennek tudatában a tervező azt valószínűsíti, hogy a munkavégzés során léphettek fel hibák. Amint ezt nekünk írásba adja, akkor azonnal összehívunk minden érintett felet, hogy közösen eldöntsük, mi a teendő. Két variáns van: vagy tervezési hiba történt, vagy a kivitelezésbe csúszott hiba”, magyarázta a városmenedzser.

Maskulik cáfolta azokat a - több, román nyelvű portálon megjelent - híreket, melyek szerint biztosan fel fogják szedni a kevesebb mint egyéves burkolatot és újra fogják aszfaltozni a hidat. „Ez is a lehetőségek között szerepel, de egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy szükség van rá” - fogalmazott óvatosan Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: