2011-06-16 18:09:43• hírek • Kocsis Zoltán

Öt utca lesz egyirányú a 17-es lakónegyedben

A városi közlekedés fluidizálását szeme előtt tartva a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közlekedésbiztonsági Bizottsága a csütörtöki ülésén több utca egyirányúvá alakításáról döntött, rendezni kívánja továbbá a filharmónia és Tűzoltótorony környékét is.

Ami az egyirányúsítást illeti, döntés született arról, hogy a 17-es lakónegyedben öt utcában csak egyetlen irányban lehet majd közlekedni: a Crisului utcán a Brassó utca felé; a Szamos utcán a Függetlenség (Independentei) út irányába; a Louis Calderon utcában a Jocului utca felé; a Jocului utcán a Szamos utca felé; a Belsugului utcán pedig a Brassó utca felé.

Egyirányú marad viszont a Ioan Slavici utca a Bánát és Mileniului utcák közötti része, pedig a lakók ennek a megszüntetését kérték. A bizottság azonban ezt elutasította, így ebben az esetben minden maradt a régiben.

Mint ahogy minden marad a régiben a Károlyi úton is, ahol az Esedra cég egy új körforgalom megépítését kérvényezte a 158. szám alatti beruházásának érdekében. A dokumentáció hiányosságai miatt azonban a döntést elnapolta a bizottság.

A Dinu Lipatti Filharmónia vezetőségének kérésére eldöntetett, hogy az intézmény és a Tűzoltótorony környékén ezentúl csak az ott dolgozók parkolhatnak majd. Ennek a technikai oldaláról még nem született döntés, ez akkor esedékes, amikor befejezik a Rákóczi utca felújítását.

És ha már szó esett a 17-es lakónegyedről, mindenképpen érdemes megemlíteni, a Közlekedésbiztonsági Bizottság bejelentette, hogy egy újabb körforgalmat hoznak létre a Pálfalvi úton, méghozzá a Jubileului-al való találkozási ponton.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: