2011-06-16 18:54:25• hírek • Kocsis Zoltán

Valahol gyorsabb, másutt lassabb kell

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közlekedésbiztonsági Bizottsága csütörtöki ülésén több olyan döntést hozott, melynek célja a közforgalom biztonságának növelése, a súlyos balesetek elkerülése. Ennek jegyében több helyütt fekvőrendőröket fektetnek le, pirosra festik a gyalogátjárókat és csökkentik a legmagasabb sebességhatárt. Igaz, akadnak kivételek is.

Döntés született arról, hogy a lakosok kérésére további két fekvőrendőrt helyeznek ki a megyeközpontban: a Magyar utcai valamint a Henri Coanda utcai gyalogátjáró elé. Szintén lakossági kérésre cölöpöket helyeznek majd ki a Maresal Averescu utca 3. szám alatt található tömbház elé, megakadályozva a személygépkocsik járdán való parkolását. Hasonlót szeretettek volna a Clabucet 1-5-7 szám alatt lakók is, ám ide hosszas vita után egy 20 km/h-ás sebességkorlátozást elrendelő valamint gyerekek jelenlétére figyelmeztető tábla kerül majd ki.

Szintén a lakosság kívánsága hallgattatott meg akkor, amikor 30km/h órára csökkentették a legfelsőbb sebességhatárt a Gabriel Georgescu valamint a Victoriei utcákon.

A bizottság szintén a lakosok  kérését véve figyelembe 70 km/h órára emelte a sebességhatárt a Gorunului utcán az eddigi 60km/h-ról. Erre azonban a Városi Tanácsnak is rá kell még bólintania.

A Szatmárnémeti Rendőrség javaslatára pirosra festik majd a legfontosabb gyalogátjárók közvetlen közelségében az aszfaltot. A Szatmárnémeti Helyi Rendőrség felvetette, hogy a Szabadság tér környékéről ki kellene tiltani a motorosokat és a robogósokat, ám ez az ötlet nem aratott osztatlan sikert a bizottság tagjainak körében.

A Szatmárnémeti Parkolási Felügyelet képviselői pedig arról tájékoztatták a jelenlévőket, hogy a 14-es lakónegyedben megkezdték az utóbbi években létrehozott 847 parkolóhely bérlési igényének felmérését. Elmondásuk szerint eddig megközelítőleg másfél száz igénylőt regisztráltak, ám tapasztalataik szerint, látva, hogy a rendszer jól működik, többen is csatlakoznak majd a későbbiekben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: