2013-03-03 21:08:50• hírek • Szatmar.ro

Máris hullik a vakolat a PSD székházról

Szatmárnémeti régi központjának egyik legszebb épülete lehetne a korzó és a Kazinczy út sarkán álló ingatlan. Hogy a feltételes mód kijelentő móddá váljék, arra minden esély meg van, hisz az említett sarokház, amelyben a PSD székháza található, tavaly nyár óta felújítás alatt áll. Csakhogy....

A Kazinczy (Stefan cel Mare) utca felé eső oldal egyik része már elkészült a tavaly. Hátravan még a másik része valamint a korzó felőli oldal. No meg ami addig tönkremegy! Az renoválással 2013 júliusáig kell elkészülnie a kivitelezőnek, ám Dorel Coica polgármester november végén azt nyilatkozta a Szatmár.ro-nak, hogy vélhetően májusig végeznek a munkálatokkal.

A probléma viszont az, hogy a jelek arra utalnak, Kőműves Kelemen és csapata dolgozott az ősszel az épületen! A korzó felőli második ablak mellett ugyanis jókora darabon máris hiányzik a vakolat!

Az épület restaurálásának költsége, legalábbis a tenderkiírás szerint, 1,1 millió lej. Ezért az összegért elvárható, hogy a vakolat ne csak egy telet bírjon ki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: